آیا ایرانی ها میوه های مسموم مصرف می کنند؟

خبر مرجوع شدن بار فلفل دلمه ای و کیوی ایران به دلیل وجود سم روی این مواد غذایی نشان می دهد در بحث کنترل سموم و آفت کش ها در ایران باید تجدیدنظر شود.

به گزارش تحریریه، مدتی قبل خبری مبنی بر برگشت خوردن بار فلفل دلمه ای ایران از روسیه در رسانه ها منتشر شد. با پیگیری های انجام شده مشخص شد علت این مساله وجود سموم روی فلفل دلمه ای های صادراتی ایران بوده است. روسیه به علت استفاده از سمومی که او استفاده از آن را برای محصولات کشاورزی ممنوع کرده بود، واردات فلفل دلمه های ایرانی به کشورش را ممنوع کرده است.

رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه نیز در این باره گفت: بررسی‌ها حاکی از آن است که فدراسیون روسیه فلفل وارداتی از ایران را به نداشتن گواهینامه باقیمانده سموم کشاورزی مرجوع کرده است.

چند روزی از این خبر نگذشته بود که مجدد خبری مبنی بر برگشت خوردن بار میوه کیوی ایران از کشور هند نیز منتشر شد و عجیب آنکه با پیگیری های انجام شده مشخص شد این دفعه نیز پای سموم باقی مانده در میان بود. رئیس اتحادیه بار فروشان با تایید خبر مرجوع میوه کیوی ایران از هند گفت: اگر تلاشی برای حذف باقی ماندن سموم در محصولات کشاورزی انجام ندهیم بدون تردید کیوی دو قلو ایران که از سوی پاکستان و افغانستان خریداری شد نیز بازار خود را از دست خواهد داد.

رحمان زاغی مدیر حفظ نباتات استان مازندران نیز در مورد برگشت خوردن بار کیوی از هند گفت: هندوستان وجود ذرات سفید روی پوست کیوی را دلیل برگشت خوردن این محموله اعلام کرده است اما تا زمانی که ته چک برگه قرنطینه به ایران ارسال نشود امکان اظهار نظر دقیق و مبدا صادر کننده گواهی قرنطینه وجود ندارد.

زاغی گفت : وجود ذرات سفید روی پوست کیوی به دلیل آفت سپردار سفید توت است که در محصولات دیگری مانند گردو، هلو، شلیل و کیوی روی دم میوه می‌نشیند و وجود آن روی میوه سبب می‌شود گواهی قرنطینه برای آن محصول صادر نشود.

آنچه با انتشار این اخبار ذهن هر شنونده ای را به خود مشغول می کند این است که آیا ما ایرانی ها محصولاتی را مصرف می کنیم که کشورهای بزرگی چون روسیه و هند بدلیل وجود سموم مصرف آنها را ممنوع کرده است؟

و حقیقتا چرا در ایران وجود سموم روی میوه ها انقدر ساده گرفته می شود و ما در صورت مرجوع شدن باید از چنین مساله بسیار مهمی با خبر شویم؟

این مساله آنجا جالبتر می شود که رضا نورانی رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی در مصاحبه ای گفته است: با توجه به آنکه قوانین کشورها روزانه به جهت سلامت انسان و محیط زیست در حال تغییر است، راهی جز کنترل استفاده از سموم و آفت کش نداریم.

یعنی اگر بحث صادرات در میان نباشد مسئولین قرار نیست فکری بحال سلامت مردم و کنترل استفاده از سموم و آفت کش بکنند؟

پایان/

۲۴ آذر ۱۴۰۰ - ۰۰:۲۱
کد خبر: 15027

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 10 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 14
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 1
    • IR ۰۵:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۴
      14 0
      مسولین محترم فقط به فکر دزدی وخالی کردن جیب مردم هستن
    • محمد IR ۰۶:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۴
      11 0
      سلام سیب زمینی به علت داشتن نیترات زیاد از عراق برگشت خورد در گذشته ، که علت ان دادن کود شیمیایی زیاد است که نیترات باعث سرطان میشود و شاهد سیب زمینی هایی هستیم که غیر عادی درشت هستند و کسی به فکر سلامتی مردم نیست
    • IR ۰۶:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۴
      11 0
      صد در صد میوهای ایران مسموم وبعلت عدم نظارت بیش از حد لازم محصولات سم پاشی میشوند
    • بابک IR ۰۷:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۴
      24 0
      مسئولین خیلی وقت ملت رها کردن تا بمیرن موضوع تازه ای نیست
    • بهزاد IR ۰۷:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۴
      11 0
      تنها کشوری که مسولینش نسبت به سلامت مردم خود در روی کره زمین بی تفاوت است، ایران است. راستی چرا؟
    • ن.خ IR ۰۷:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۴
      9 0
      ب روح بلند شاه صلوات
      • یه ایرانی IR ۲۲:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۵
        1 1
        خدا بهترین پاداشها رو بهش بده که ایرانی رو نه تنها حقیر نکرد که سربلند بودیم ولی ای داد از خائنین...!
    • سهند IR ۰۸:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۴
      4 2
      در این کشور تنها چیزیکه هیچ ارزشی نداره مردم هستن برای حاکمان ما ملت ابزاری بیش نیستن با این وضعیت دولت و مجلس برای افزايش جمعیت بودجه تصویب میکنه!!!!!! از 85 میلیون جمعیت کشور حدودا 20 درصد در رفاه هستن این یعنی 70 میلیون زیادی هستن!!! الان اکثر ملت ان سیب زمینی پیازی هم بناچار میخرند خود حاکمان خوب میدونن ارزش غذایی برای حیوانات هم نداره............
    • نقی IR ۰۸:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۴
      9 1
      بله سالهاست که میوه های مسموم مصرف میکنیم سالهاست که داخل شیر پاستوریزه وایتکس میریزند و سالهاست که در سوسیس و کالباس گوشت سگ و گربه و سالهاست که در کبابی های بین راهی گبله سالهاست که میوه های مسموم مصرف میکنیم سالهاست که داخل شیر پاستوریزه وایتکس میریزند و سالهاست که در سوسیس و کالباس گوشت سگ و گربه و سالهاست که در کبابی های بین راهی گوشت خر و خوک میخوریم و کسی به کسی نیست . برای همینه که تمام مردم انواع بیماریها را دارند و تمام پولشان برای خرید دارو که انهم مخلوطی از گچ و سیمان و آشغالهای دیگر است هزینه میکنیم!!!!!!!!!!!!!!!!گشت خر و خوک میخوریم و کسی به کسی نیست . برای همینه که تمام مردم انواع بیماریها را دارند و تمام پولشان برای خرید دارو که انهم مخلوطی از گچ و سیمان و آشغالهای دیگر است هزینه میکنیم!!!!!!!!!!!!!!!!
    • سید IR ۰۸:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۴
      8 1
      متاسفانه.هیچ کنترلی روی کیفیت محصولات کشاورزی نیست. وبه کشاورزان هیچ گونه آموزشی داده نشده که چه موقع. و چگونه و چه مقدار وباچه.نوع سمی سمپاشی کنند و میوه قبل از برداشت از نظر نفوذ سم. آزمایش نمیشود
    • IR ۰۸:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۴
      4 1
      نه تنها در مواردی مسموم کننده که خطر اصلی سموم سرطان زایی آنهاست
    • ;کشاوزان بی رحم IR ۰۸:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۴
      7 0
      ما هر سمی در دسترس باشد مصرف می کنیم برای گوجه و خیار و خاک ما حاصل خیر نیست و کود هم مجبوریم زیاد بزنیم و مراتع و جنگل را هم برای چرا گوسفند نابود می کنیم همه دزد هستند ما چه کنیم شما تا مریض نشوید دکترها از کجا نان بخورن
    • ناشناس IR ۱۶:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۵
      2 0
      رنگ رخسار خبر میدهد از سر درون // این همه مردم هموطنی که به انواع سرطانها دچار میشوند و بیماریهای مختلف را تجربه میکنند نشاندهنده الودگی های پنهان مواد خوراکی تولید داخل و بعضا اقلام فاسد وارداتی است خودم شخصا در سال 77 مانع ورود 3000 تن ذرت کپک زده از عراق شدم که ...
    • هادی اریان IR ۰۵:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۶
      0 1
      بازقبلا دوتا دونه وزیر به اصطلاح باسواد تووشون میتونستی پیداکنی بااین رییسه به اصطلاح انتخابی که واویلا